Halvor Floden og Kvanbekksetra

I 1879 kom det unge paret Tea og Torgal Floden til Kvanbekksetra, som da bestod av 2-3 enkle hus og  noe innmark. Paret skulle bruke resten av sine liv til å bygge ut plassen til en stor gard og bære fram ni barn. Den ene av sønnene, Halvor, brukte de siste åra av livet sitt til å skrive en beretning om det han mintes fra oppveksten sin. Det ble en enestående, konkret skildring av både det materielle og det sosiale livet på garden. Halvor Floden leverte manuset til «Ein fjellgard» fra seg noen måneder før han døde i 1956. Den kom på trykk i 1968 og ble raskt utsolgt.

Nå var det ikke alt han fikk med i denne boka. Siste leveåret skrev han slik til en venn: «Eg rokk ikkje meir enn å skrive om miljøet, arbeidslivet, drifta av garden, skikker og leikar og slikt utvortes. Det levande, slikt som folka hendingane og sogene, tok eg ikkje med. Eg skreiv ei beingrind utan kjøt på, med andre ord.»

Men så viste det seg at han fikk tid til overs til å samle dette stoffet i 19 fortellinger som kom på trykk i avisa Østlendingen. Disse er nå for første gang samlet i bokform.»

Halvor Floden

Utgivelser

Ein Fjellgard

Ein Fjellgard

- Halvor Floden

216 sider

Den nye utgaven av Ein fjellgard er rikt illustrert med tegninger og samtidige fotografier. Boka har etterord av kunstneren Finn Moen, som har malt en serie akvareller fra garden og skrevet en tekst med refleksjoner over livet på Kvanbekksetra sett fra vår tid.

400,-

Om folk og hendingar

Om folk og hendingar

- Halvor Floden

89 sider

20 forteljingar, illustrert av Bård E. Valberg.

250,-

Spesialrabatt

Spesialrabatt

Ein Fjellgard + Om folk og hendingar

- Halvor Floden

500,-